Kineski investitori zainteresirani za ulaganja u Novom Marofu

Objavljeno: 26.05.2014. 12:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U ponedjeljak, 19. svibnja, gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić primio je delegaciju potencijalnih kineskih investitora. Jedan od investitora koji je poslovno gostovao u Novom Marofu je glavni tajnik gospodarske komore, udruženja obrtnika i poduzetnika u kineskom gradu Harbinu, dok je drugi Department Manager u njemačkoj tvrtci Genertec Europe Temax GmbH u Kölna.

Kako stoji u priopćenju Grada Novog Marofa, kineski investitori bili su zainteresirani prvenstveno za podizanje i oživljavanje drvne industrije na području Grada, ali ne isključuju i razvijanje tehnički naprednijih grana biznisa. Hrenić je s druge strane investitore upoznao s poduzetničkim zonama, proizvodnim halama i prikladnim lokacijama za pokretanje poslovanja, te im pokušao približiti postupak registracije tvrtke u Hrvatskoj.

- Zainteresirani gosti naposlijetku su istaknuli kako im je osobito važno da birokratske procedure ne traju predugo, a gradonačelnik smatra kako svaku ovakvu inicijativu od strane investitora treba objeručke podržati i napraviti sve kako bi se otvorila nova radna mjesta - kažu u Gradu.

Komentari