izvješće s burze

Koki rasli prihodi, ali rasla i cijena nabave i radne snage, a tu su i pritisci za sniženjima

Objavljeno: 01.03.2018. 10:11

Zadnja izmjena: 01.03.2018. 10:45

Foto: Arhiva

Zagrebačka burza objavila je rezultate poslovanja Koke za proteklu godinu, tijekom koje je ova peradarsko prehrambena industrija iz Varaždina ostvarila 5,04% veće prihode ili 1,3 milijarde kuna.

Uprava društva napominje da se blagi rast osobne potrošnje i turizma nije na isti način odrazio na poslovanje ovog dioničkog društva iz dva razloga: uvoza peradarskog i ostalih vrsta mesa iz EU i daljnjeg pritiska trgovačkih centara za snižavanjem cijena. Povećanje troškova nabave utjecalo je na rast rashoda, koji su 4,60% bili veći nego godinu ranije i iznosili 1,29 milijarde kuna. Broj zaposlenih je manji za 3,5%, međutim rasli su troškovi osoblja za 4,84%.

- Pojačane su tržne aktivnosti, prije svega putem asortimanskog i cjenovnog prilagođavanja uvjetima. Širenje proizvodnog asortimana atraktivnim i inovativnim proizvodima dodatno je približilo proizvodni asortiman Koke d.d. konačnim potrošačima – stoji u komentaru privremenog i nerevidiranog izvješća, uz napomenu kako su se i 2017. osjetile posljedice recesije, kao i posljedice gubitka značajnog dijela tržišta zemalja CEFTA-e.

Komentari