KAKVA KOMORA NAM TREBA?

Evo što su o ulozi HGK rekli Dragutin Drk, Radimir Čačić i Denis Čupić

Objavljeno: 05.02.2021. 11:18

Zadnja izmjena: 05.02.2021. 11:33

Posljednji dana mnogo se raspravlja o ulozi i načinu poslovanja Hrvatske gospodarske komore, naročito o ukidanju obaveznih članarina. Kakvu Gospodarsku komoru Hrvatska treba komentirali su varaždinskih gospodarstvenici Dragutin Drk i Denis Čupić, a o ulozi Komore podosta je ovih dana govorio i varaždinski župan Radimir Čačić. U nastavku pročitajte njihovce stavove.

Dragutin Drk, Vindija

Kako prenosi Večernji list, vlasnik Vindije Dragutin Drk, pozdravio je najavu plana reforme i jačanja kapaciteta HGK, uz postupno uvođenje dobrovoljnog članstva. „Hrvatska industrijska i prehrambena proizvodnja posluje u uvjetima snažne konkurencije i dampinških cijena na zajedničkom tržištu EU pa vjerujem da asocijacije koje imaju znanje, viziju, odlučnost, koje su operativne i imaju konkretne rezultate u olakšavanju poslovanja i jačanju konkurentnosti domaćih proizvoda, neće imati teškoća s okupljanjem članstva.

 

Radimir Čačić, župan

O Komori je ovih dana podosta govorio i župan Radimir Čačić, koji je također za reformu ali ne i ukidanje HGK. „Smatram da je HGK zaista institucija za „uhljebljivanje i to užasava građane. Gospodarstvenici su svjesni da od HGK gotovo da nema nikakve koristi, ali to nije razlog da netko tko je odgovoran kaže da tu instituciju treba ukinuti. Ne, nju treba korjenito mijenjati“, istaknuo je Čačić za HRT.
 

Denis Čupić, Westgate

Da Komora treba snažnu reformu, stava je i Denis Čupić, koji se nalazi u upravama deset tvrtki i još u njih toliko investira. Nitko ga, kako kaže, iz Komore nikada nije kontaktirao. S obzirom da posluje i u Austriji, navodi primjer tamošnje Komore:  „Moje iskustvo s komorom u Austriji je dijametralno suprotno nego s HKG u Hrvatskoj. U Austriji je komora servis i progresivno tijelo koje se brzo razvija, ali je i jasno vođeno od  članova, a ne od profesionalaca koji od sustava ne vide članove kao što neki od šume ne vide drvo“, kazao je Čupić za Večernji.

Komentari