tvrtka vadea

Varaždinci organiziraju međunarodnu konferenciju u Iraku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.07.2017. 12:55

Zadnja izmjena: 19.07.2017. 13:16

Predstavnici varaždinske tvrtke VADEA koja se bavi organizacijom međunarodnih znanstvenih konferencija početkom mjeseca boravili su u Erbilu i Duhoku (Kurdistan – regija Irak). Ovih dana potvrđena je suradnja te će predstavnici tvrtke u standardnoj postavi sa Sveučilištem Sjever iz Koprivnice i Fakultetom za menadžment Sveučilišta u Varšavi, održati znanstvenu konferenciju 'Ekonomski i društveni razvoj' uz suorganizaciju i domaćinstvo Cihan University iz Erbila.

Organizatori konferencija nisu iznenađeni pozitivnim ishodom pregovora, jer se u irački Kurdistan mnogo ulaže posljednjih godina, i ova regija napreduje brzim koracima.

- Domaćin je uložio mnogo truda u naš dolazak, a pod time ne mislim samo na utrošene financijske resurse, već i puni angažman za vrijeme trajanja našeg posjeta Erbilu, Duhoku i Mosulskoj brani. Sve je više institucija koje ističu želju za zajedničkom organizacijom, no zbog specifičnosti ovog područja, posebno se veselimo pozitivnom ishodu pregovora s kurdima. – istaknuo je Domagoj Cingula, koji brine za organizacijski dio konferencija.

Ostaje još pitanje lokacije održavanja konferencije - najvjerojatnije će to biti Erbil ili Duhok, gradovi u Iraku (Kurdistanu), a kao rezervna opcija spominje se Istanbul, gdje Sveučilište Cihan ima svojeg partnera.

- Vjerujemo da će približavanje lokacijama na kojima se rijeđe održavaju međunarodni znanstveni skupovi pomoći u razvoju upravo tih područja, a upoznavanje s njima dati će poticaj i delegatima iz razvijenih država da bolje razumiju probleme tranzicijskih i manje bogatih zemalja – zaključuje profesor Marijan Cingula, predsjednik znanstvenog odbora ESD konferencije.

Sveučilište Cihan postati će tako novi organizacijski partner ESD konferencije, kao što su to do sada već postali Sveučilište John Naisbitt iz Beograda, Victoria University iz Melbournea, te Grad Prag, uz već spomenute stalne partnere Sveučilište Sjever i Fakultet menadžmenta Sveučilišta u Varšavi.

 

Komentari