strateški državni projekt

Varteks već obišli konzervatori - hoće li u budućnosti izgledati slično ovome?

Dioničko društvo s optimizmom gleda na potez Vlade RH kojim je projekt „Varteks kvart-urbama regeneracija“ proglašen strateškim investicijskim projektom...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.03.2021. 11:06

Zadnja izmjena: 01.03.2021. 11:14

Foto: Arhiva / Facebook: Damir Habijan

Prema izvješću objavljenom na stranicama Zagrebačke burze, epidemija korona virusa negativno se odrazila na poslovanje Varteksa, no istovremeno – dioničko društvo s optimiznom gleda na potez Vlade RH kojim je projekt „Varteks kvart-urbama regeneracija“ proglašen strateškim investicijskim projektom.

— Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa d.d. i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja – stoji u Izvješću.

Dokument nadalje otkriva kako su Varteks već obišli i konzervatori, i to radi sanacije, zaštite i očuvanja povijesnih sklopova sakralnih građevina, kao i zadržavanja građevina za koje se predviđa sanacija ili rekonstrukcija s ciljem održivosti, daljnje vidljivosti i očuvanja graditeljske baštine.

O odluci Vlade prošlog tjedna očitovao se i županijski HDZ-a, dok je predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan na svojem Facebook profilu podijelio nekoliko primjera regeneracije industrijskih zona u nekim drugim europskim gradovima.

— Bit će mi drago da se grad Varaždin nađe među europskim gradovima koji su napravili ovakve iskorake u svojim zapuštenim tvorničkim kompleksima (primjeri na fotografijama) — napisao je.

Hoće li, dakle, prostori Varteksa u budućnosti izgledati slično sljedećim primjerima koje je na svojem Facebooku objavio Damir Habijan?

Komentari