Koračević o planovima HEP-a: Kod Preloga marina, a na Muri gradnja hidrocentrala

Objavljeno: 11.07.2012. 12:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U službenoj posjeti Međimurskoj županiji u ponedjeljak je bio Zlatko Koračević, predsjednik Uprave HEP-a. Nakon sastanka na županiji, posjetio je Grad Prelog. Nakon toga je na marini Prelog održana konferencija za medije kojoj su bili nazočni Zlatko Koračević, gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina te župan Ivan Perhoč i dožupan Matija Posavec, pišu Međimurske novine.

Govoreći na konferenciji za novinare Zlatko Koračević je uz ostalo naglasio da će HEP ubuduće dati punu podršku svim inicijativama općina i gradova koje imaju jezera u blizini kojima je korisnik HEP te im biti partner.

Grad Prelog je prvi dobio šansu da na jezeru HE Dubrava realizira projekt uređenja marine kao pilot projekt.

On je između ostaloga rekao da je potrebno smanjiti područja pod NATUROM 2000 radi mogućnosti većeg razvoja općina i gradova, te naveo da općina Sveta Marija ima čak 85 posto svojeg područja  u zaštićenim dijelu prirode kojim će za godinu dana zapravo dirigirati Bruxeless.

Govoreći o mogućnostima izgradnje hidrocentrala na Muri i  Dravi, on je naveo da se i dalje rade planovi za hidrocentrale na Muri, a konzultira se i mađarska strana, što znači da postoji mogućnost da se hidrocentrale jednog dana i izgrade.

Pitanje je što će na to reći zaštitari prirode.

Komentari