Kraš u Karolinu ulaže 15 milijuna Eura i otvara radna mjesta

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 05.04.2011. 21:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Zagrebački Kraš, koji je u veljači preuzeo osječku Tvornicu keksa i vafla Karolina, uložit će u proširenje proizvodnih kapaciteta ove tvornice oko 15 milijuna eura, što će omogućiti otvaranje 60 novih radnih mjesta, istaknuto je na današnjem sastanku članova Uprave Kraša s čelnicima osječke gradske uprave, prenosi profitiraj.hr.

Predsjednik Uprave Kraša Nadan Vidošević izjavio je novinarima kako se radi u preseljenju četiri proizvodne linije u osječku Karolinu, što bi se u cijelosti trebalo obaviti do kraja ove godine, a čime bi Osijek postao najjači centar za proizvodnju ravnih vafla.

Dodao je kako će ovaj projekt omogućiti ne samo zapošljavanje novih 60 radnika, već i zadržavanje onih djelatnika, koji bi inače izgubili posao, zbog gubitka programa proizvodnje slanih grickalica kojeg Kraš nije preuzeo.

Napomenuo je kako je cilj ovog projekta udvostručiti proizvodnju u Karolini, u koju će, kako kaže, doći i čokoladni biznis. Vidošević je kazao kako Kraš na ovome području ima najveći rasadnik višanja u Hrvatskoj te kako Karolinu žele povezati i s ovim kapacitetima.


Izvor: Profitiraj.hr

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Komentari