Kreće izrada idejnog rješenja Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.02.2014. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Napravljen je novi korak prema realizaciji projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava.

Naime, potpisan je ugovor o izradi idejnog rješenja objekta površine oko 5.000 četvornih metara u kojem će Centar biti smješten. Posao je dodijeljen tvrtki Ambijent – RST iz Slavonskog Broda s kojom je ugovor o izradi idejnog rješenja potpisao gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.
 
Zadatak je projektantima osmisliti prostor Centra koji će sadržavati uredski dio s prostorom za upravu i marketing te odjelom za dizajn, zatim konferencijski i laboratorijski prostor, radionicu i spremište te skladište i sušaru. Pritom će se voditi briga da objekt zadovoljava uvjete energetskog razreda A+ uz upotrebu obnovljivih izvora energije.

- Izradu idejnog rješenja financirat ćemo sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova dobivenima upravo za tu namjenu. Financiranje izrade projektne dokumentacije sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova govori da je kvaliteta projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava prepoznata i na državnoj razini – rekao je prilikom potpisivanja ugovara lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Idejno rješenje preduvjet je za ishođenje dokumentacije neophodne za prijavu projekta prema fondovima Europske unije. Nakon potpisivanja ugovora lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i predstavnici tvrtke Ambijent – RST obišli su u pratnji voditelja projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava Damjana Županića parcelu u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni na kojoj se planira gradnja Centra.

Komentari