Kreće izrada Strategije razvoja turizma Varaždinske Županije

Objavljeno: 16.09.2014. 15:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: Današnji sastanak u Županiji

U Varaždinskoj županiji danas je, 16. rujna, održan inicijalni sastanak između predstavnika Instituta za turizam, Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije na temu izrade Strategije razvoja turizma Varaždinske županije.

Cilj Strategije je definirati viziju razvoja turizma s jasno artikuliranim ciljevima, stvoriti pretpostavke za uspješno tržišno pozicioniranje, prepoznati razvojne projekte u domeni privatnog i javnog sektora te usmjeriti aktivnosti korištenja EU strukturnih fondova.

Kako je napomenuo zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, Strategija se radi za desetogodišnje razdoblje 2015.-2025. godine te će biti predstavljena javnosti u drugom kvartalu 2015. godine. Sama Strategija je bitna za kandidaturu turističkih projekata na Fondove EU, usmjeravanje razvojno-investicijskog procesa, ali i za plansko razvijanje turizma naše županije.

Naime, Strategijom će se procijeniti sadašnje stanje turizma, turističkih sadržaja i ponude te će se odrediti prioriteti razvoja i potencijali koji će se u budućnosti turistički valorizirati. 

Komentari