Krenuo novi "Poduzetnički fond Grada Varaždina", osigurano 300 tisuća kuna

Objavljeno: 09.06.2015. 11:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

I ove godine Grad Varaždin nastavlja s projektom "Poduzetnički fonda Grada Varaždina", a danas je raspisan i Javni poziv obrtnicima i poduzetnicima.

"Poduzetnički fond Grada Varaždina" provodi se drugu godinu zaredom, a ove su godine bespovratna sredstva udvostručena.

- Radi se o duplo većim bespovratnim sredstvima. U fondu je osigurano 300 tisuća kuna, dok je prošle godine bilo 150 tisuća. Pozivam sve poduzetnike i obrtnike da se jave na poziv koji je trajati do iskoristivosti sredstava. Napominjem da ima još dosta sredstava za poduzetnike i obrtnike za liniiju poduzetničkih kredita s PBZ-om, još je slobodno 15 milijuna kuna. Još ima prostora i za našu liniju sufinanciranja postojećih kamata pa pozivam poduzetnike i obrtnike da iskoriste ove prilike - naglasio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Kroz bespovratne financijske potpore "Poduzetničkim fondom" se pomaže obrtnicima i poduzetnicima s ciljem poboljšanja gospodarskog stanja, poticanja poduzetništva i obrtništva, očuvanja radnih mjesta, povećanja broja zaposlenika, te stvaranja uvjeta za redovno i normalno obavljanje gospodarskih aktivnosti.

- Ove smo godine prema informacijama koje smo dobili od poduzetnika malo izmijenili neke uvjete Javnog poziva. Tako će se potpore kretati od 10 tisuća do 15 tisuća kuna po poduzetniku ili obrtniku, ovisno o prikupljenim bodovima. Kriteriji za bodove su također objavljeni u Javnom pozivu na stranicama Grada Varaždina - rekla je Goranka Gragić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju.

Radi se o potporama trgovačkim društvima i obrtnicima za ishođenje dokumentacije potrebne za otvaranje obrta ili trgovačkog društva, uređenje poslovnog prostora, nabavku opreme za osnovnu djelatnost, izradu poslovnog plana, bankarske usluge za obradu kredita, troškove uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kavlitete, izradu web stranice i promotivnih materijala, dopunsku izobrazbu te informatičko obrazovanje, sudjelovanje na domaćim i inozemnim sajmovima te sudjelovanje na radionicama i seminarima o edukaciji za pripremu projekata.

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava. Na poziv se ne mogu javiti osobe koje obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja ili subjekti u stečajnom postupku ili postupku likvidacije, podnositelji koji imaju blokiran poslovni račun ili pravomoćnu osuđujuću presudu za jedno ili više kaznenih djela.

Komentari