1. travnja

Krojači, frizer za kućne ljubimce - evo što vas uskoro čeka na Obrtničkom sajmu

Objavljeno: 18.03.2023. 19:14

Zadnja izmjena: 18.03.2023. 19:15

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organizira 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu 1. travnja 2023. godine, od 8 do 13 sati na Trgu kralja Tomislava, Pavlinskoj ulici te na Franjevačkom trgu.

Kao i svi do sada i ovaj će Obrtnički ulični sajam biti sadržajno bogat - od izložbeno prodajnog dijela i predstavljanja tradicijskih zanata. Na štandovima će obrtnici prezentirati i prodavati rad svojih vrijednih ruku, suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse/sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva/bačva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda naših izlagača.

Krojačica će na trgu raditi sitne krojačke popravke, tkalja će s tkalačkim stanom izrađivati platno, kovač će s čekićem i nakovnjem izrađivati suvenire i sl., a profesionalni frizer za kućne ljubimce (Pet groomer stylist) će uređivati ljubimce. Frizerke i kozmetičarke na trgu će izrađivati fen frizure, plesti pletenice, iscrtavati tetovaže na kosi, šišati, uređivati obrve, šminkati i sve ostalo čime se bave navedene djelatnosti, a da djeci mogu prezentirati na licu mjesta. Učenici cvjećari izlagat će svoje cvjetne instalacije, ujedno i prigodne aranžmane koje će i prodavati.

- Na štandovima će srednje škole predstavljati svoje obrazovne programe te ovim putem pozivamo roditelje da zajedno s djecom posjete sajam kako bi mogli vidjeti ponude obrazovnih programa srednjih škola, ali i što mogu nakon završetka srednješkolskog obrazovanja svojim rukama izraditi i lakše se uključiti na tržište rada - navode iz Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Komentari