uručen ugovor

LAG-u Sjeverozapad ministarstvo dodijelilo gotovo 2 milijuna eura bespovratnih sredstava

Objavljeno: 15.12.2023. 11:36

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 11:36

Na svečanosti koja je održana jučer u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ugovore o financiranju lokalnih akcijskih grupa u novom programskom razdoblju od 2023. do 2027. godine.

Ovim ugovorom, kojeg je ministrica Vučković uručila Marijanu Škvariću, predsjedniku Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, ovoj je lokalnoj akcijskog grupi dodijeljeno 1,98 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata u novom programskom razdoblju. Ova sredstva su LAG-u Sjeverozapad dodijeljena unutar intervencije 77.6. - Potpora LEADER (CLLD) pristupu iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.,

- Naš LAG je u prošlom programskom razdoblju bio jedan od najuspješnijih lokalnih akcijskih grupa po iskorištenosti sredstava u Republici Hrvatskoj, stoga vjerujem da ćemo i u novom programskom razdoblju biti još uspješniji. Ovih gotovo 2 milijuna eura namijenili smo za sufinanciranje tri intervencije u razdoblju od 2023. do 2027. godine: za potporu modernizaciji i razvoju poljoprivredne proizvodnje, za potporu izgradnji i rekonstrukciji javne infrastrukture LAG područja te za sufinanciranje nepoljoprivrednih djelatnosti na području našeg LAG-a - rekao je Škvarić.

Komentari