Grad Lepoglava

Lepoglavi odobreno više od 33 tisuće eura za digitalnu transformaciju

Objavljeno: 07.07.2023. 19:04

Zadnja izmjena: 07.07.2023. 19:22

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Lepoglavi 33,5 tisuća eura za sufinanciranje troškova za provedbu projekta iz područja pametnih i održivih rješenja, objavljeno je danas iz Grada Lepoglave.

Ukupna vrijednost projekta, koji predstavlja cjelovito rješenje za digitalnu transformaciju grada, povećava otpornost na klimatske promjene te rješava prometne izazove, doseže gotovo 56 tisuća eura, a Fond će ga sufinancirati u 60 postotnom iznosu, navode iz Grada Lepoglave.

Riječ je o strateški važnom temelju za daljnju digitalizaciju Grada Lepoglave te uključuje tri važna područja - digitalizaciju prostornih podataka kroz web GIS sustav, analizu i optimiziranje prometnih tokova putem pametnog prometnog rješenja te zelenu tranziciju po pitanju grijanja gradske zgrade.

Kako navode iz Grada, riječ je o modernom upravljanju prostornim podacima koje za pristup traži jedino internetsku vezu te znatno ubrzava radne procese Grada. Rješenje za automatizaciju grijanja potiče zelenu tranziciju i omogućuje uštede energije, dok sustav brojanja sudionika u prometu omogućuje naprednu analitiku i donošenje odluka u svrhu optimizacije prometa na području Lepoglave. Rok za provedbu projekta je dvije godine. 

Komentari