lepoglavska spojnica

HŽ pozvao na prezentaciju projekta brze pruge

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.12.2021. 11:45

Zadnja izmjena: 07.12.2021. 11:45

Na protekloj sjednici Županijske skuštine raspravljalo se o projektu Lepoglavske spojnice, odnosno brze pruge, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tada se očitovalo na pitanje vijećnice Kristine Geci Smoljo (Reformisti).

Iz Ministarstva su tada između ostalog poručili kako su u proteklom razdoblju izrađene četiri verzije idejnog rješnja spoja Čakovca i Zaboka preko Lepoglave, te je odabrana najpovoljnija varijanta idejnog rješenja - ona koja spaja Lepoglavu i Zabok preko Bedekovčine. Upravo će tu varijantu predstavnici HŽ Infrastrukure sutra prezentirati u prostorima Varaždinske županije nakon što je završila izrada studijske dokumentacije.

Voditelj projekta Marko Car u četvrtak će upoznati će prisutne detaljnije s rezultatima izrade studijske dokumentacije za Lepoglavsku spojnicu te s tehničkim karakteristikama trase. Kako poručuju iz HŽ Infrstrukture, završetkom izrade studijske dokumentacije pripremljene su podloge za potrebne izmjene i dopune dokumenata prostornog uređenja, za izradu studije utjecaja na okoliš te za daljnju projektnu dokumentaciju koja je preduvjet za buduću modernizaciju i izgradnju pruge.

Komentari