Lepoglavski poljoprivrednici dobili 50 tisuća kuna nepovratnih poticaja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 17.04.2013. 08:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Temeljem Programa poticanja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, u ponedjeljak, 15. travnja, 11 poljoprivrednih gospodarstvenika s područja Lepoglave potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za kapitalno ulaganje u poljoprivredi.

Tim je programom podijeljeno ukupno 50 tisuća kuna. Radi se o pojedinačnim iznosima od 1500 do najviše 9 tisuća kuna koje je Grad
Lepoglava dao za adaptaciju i gradnju poljoprivrednih objekata.

Programom poticanja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja za ovu godinu obuhvaćeno je 7 poljoprivrednih aktivnosti za što je iz gradskog proračuna izdvojeno ukupno190 tisuća kuna. U sklopu tih aktivnosti potiču se trajni nasadi u poljoprivredi, stočarska i peradarska proizvodnja, kapitalna ulaganja u poljoprivredi, okrupnjavanje zemljišta, edukacija poljoprivrednika, projekti razvoja poljoprivredne proizvodnje te se subvencioniraju osiguranja poljoprivredne proizvodnje.

Ugovore je potpisalo i 5 organizacija koje potiču razvoj gospodarstva na lepoglavskom području.

Zanimljivo je kako do sada još nitko nije predao zahtjeve za sredstava kojima Grad potiče trajne nasade, okrupnjavanje zemljišta i edukaciju poljoprivrednika, a koji se mogu predati do 30. listopada ove godine.

Komentari