Lepoglavski Tehnološki centar drvne industrije predstavljen na konferenciji u Zagrebu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 04.02.2014. 08:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i voditelj projekta Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi Damjan Županić sudjelovali su u Zagrebu na konferenciji pod nazivom "Priča o hrvatskom namještaju".

U prostoru Hrvatske gospodarske komore organizator konferencije, internetski portal Poslovni dnevnik, okupio je predstavnike hrvatskih tvrtki, ustanova i institucija koji su raspravljali o budućnosti drvoprerađivačke industrije odnosno o mogućim načinima iskorištenja njenog golemog potencijala.

Taj je potencijal već ranije prepoznao Grad Lepoglava te s ciljem njegova iskorištenja i razvoja grada Lepoglave pokrenuo projekt izgradnje Tehnološkog centra drvne industrije kojeg je na konferenciji u Zagrebu predstavio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Saslušavši prezentaciju, sudionici konferencije označili su projekt primjerom dobre prakse uputivši mu pri tom samo pozitivne komentare. A riječ je o projektu koji bi omogućio da se u Lepoglavi otvori centar koji bi radio na stvaranju novih vrijednosti u drvnoj industriji, poput razvoja dizajna, novih tehnologija, objedinjavanja marketinga, laboratorija i svega što je potrebno drvoprerađivačkoj industriji da na globalnom tržištu bude što konkurentnija.

Uz pozitivne komentare sudionika konferencije, projekt Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi dobio je već i značajne financijske potpore i to u vidu 108 000 kuna koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo Gradu Lepoglavi kako bi se izradila projektna dokumentacija za 58 milijuna kuna vrijedni Centar.

Inače, konferencija "Priča o hrvatskom namještaju" održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, pa se i ministar Tihomir Jakovina tom prilikom također pobliže upoznao s projektom Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi.

Komentari