Lošim direktorima u Hrvatskoj do 150 tisuća eura kazne

Piše: eVz/Posao.hr

Objavljeno: 03.04.2012. 16:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Zakon o financijskom poslovanju koji su Slavko Linić, ministar financija i Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade, najavili kao prijelomnicu u borbi protiv likvidnosti i spašavanju posrnulih tvrtki koje imaju tržišnu perspektivu, prema neslužbenoj verziji koju je Slobodna Dalmacija dobila na uvid, stvarno će biti „teška artiljerija“ za sve sudionike tih procesa, piše Posao hr.

Linić i Čačić nedavno su najavili da bi prijedlog tog zakona trebao ići u saborsku proceduru u travnju ili svibnju jer je taj zakonski projekt iznimno delikatan.

Njegov je radni naziv, piše Slobodna, Zakon o financijskom poslovanju i prisilnoj nagodbi, a njime se reguliraju postupci prisilne nagodbe koji provodi Ministarstvo financija, a koji u predstečajnom postupku sklapaju vjerovnici i dužnici.

Gurnu li čelni ljudi tvrtku koja ima tržišnu perspektivu u stečaj, a da prethodno ne pokušaju provesti postupak prisilne nagodbe, prijete im kazne od 20 tisuća do 150 tisuća eura.

I to za svakog člana Uprave i Nadzornog odbora

Ovakvi zakoni, piše Slobodna, postoje u nekoliko europskih država i SAD-u, a model po kojem je rađen hrvatski zakon jest onaj iz Slovenije.

Izvor: Posao.hr

Komentari