U planu nova zgrada

Ludbreški Lukaps: Prije desetak godina pred zatvaranjem, a danas indijski investitor ulaže 35 milijuna eura

Objavljeno: 20.05.2016. 08:22

Zadnja izmjena: 21.05.2016. 15:12

Foto: Grad Ludbreg

Indijska kompanija ACG Worldwide uložit će još 35 milijuna eura u tvornicu kapsula za lijekove Lukaps u Ludbregu. Ajit Singh, predsjednik Uprave ACG Worldwide, Ludbreg je nazvao svojim domom.

Najavio je tako na konferenciji u Ludbregu, na kojoj su sudjelovali i suradnici Ketan J. Parmar i Rahul Anand, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, župan Predrag Štromar, zamjenica gradonačelnika Vera Jadanić, direktor tvrtke ACG Lukaps Ludbreg Goran Grotić i generalni menadžer u tvrtki Ducati komponenti Dražen Crnković.

– U tvrtki Ducati komponenti započela je izgradnja novoga proizvodnog pogona. Investicija je vrijedna sedam milijuna eura i očekuje se 40-ak novih radnih mjesta. ­– tom je prilikom rekao ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Izuzetno sam ponosan što sam ovdje s dva velika poduzetnika koji vjeruju u Hrvatsku, sjever Hrvatske, Varaždinsku županiju i Ludbreg. Oni prenose dobra iskustva kako se može poslovati na sjeveru Hrvatske. Indijski investitor tvrdi da je vrlo jednostavno ovdje poslovati. Zato jer znaju da ako će poduzetnik uspjeti, onda će uspjeti i drugi. – kazao je župan Štromar.

ACG je u Hrvatskoj prisutan od 2007. godine, kad su, rekao je Singh, sasvim slučajno otkrili Hrvatsku, odnosno ludbrešku tvornicu Lukaps, koja je tada bila pred zatvaranjem: – Zamislite na koliko ambalaža koje odlaze diljem svijeta stoji natpis „Proizvedeno u Hrvatskoj“.  Svi znamo da je Ludbreg centar svijeta, ali postat će i centar svijeta za kapsule. Želim ovamo dovesti ljude koji će ulagati. – zaključio je Singh.

Nova investicija trebala bi biti dovršena za dvije godine. Naime, ACG gradi zgradu od 20-ak tisuća četvornih metara, povećava proizvodni kapacitet sa 7 na 10 milijardi kapsula za lijekove godišnje.

Komentari