Ludbreška tržnica predstavila se na Danima hrvatskih tržnica u Zagrebu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.09.2013. 07:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger / VT

Druga manifestacija Dani hrvatskih tržnica u organizaciji Udruge hrvatskih tržnica održana je u subotu 28. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Na 80 štandova organizirana je prodaja proizvoda hrvatskog seljaka iz cijele Hrvatske uz bogat kulturno-umjetnički program.
Proizvode su posjetiteljima ponudili i predstavnici ludbreške tržnice. Cilj manifestacije je predstaviti autohtone, svježe i zdrave proizvode hrvatskih proizvođača.

Na otvorenju manifestacije sudjelovao je ludbreški gradonačelnik i saborski zastupnik Dubravko Bilić.

– Ludbreg može biti ponosan na Gradsku tržnicu koja ima i certifikat seljačke tržnice, a jedini uvjet da se taj certifikat dobije jest dokazana vlastita proizvodnja, dakle naša je tržnica promotor domaćih proizvoda, kupcima jamči podrijetlo proizvoda koje kupuju, a proizvođačima olakšava plasman proizvoda – rekao je Bilić dodavši kako je glavni cilj manifestacije u Zagrebu predstaviti regionalne brandove domaće hrane i pića kao i tradicionalne zanate ruralnog područja Hrvatske, te potaknuti građane da kupuju domaće proizvode posebno one sezonske i tradicijske na tržnicama diljem Hrvatske.

Izvor: ludbreg.hr

Komentari