Ludbrežani uređuju Centar za razvoj poduzetništva

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.02.2015. 20:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ludbreg

Ovih su dana započeli radovi na uređenju Centra za razvoj poduzetništva Ludbreg d.o.o., kojem je cilj ostvariti pretpostavke za osnivanjem poduzetničkog inkubatora kao mjesta na kojemu bi se pružila podrška poduzetnicima koji započinju karijeru kao i onima koji dosada nisu uspjeli riješiti svoje prostorne probleme da započnu svoju djelatnost...

Poduzetnički inkubator prema nekim planovima ima važnu ulogu u pokretanju gospodarstva u Ludbregu.

- Započeli smo s uređenjem prostora u Društvenom domu u Hrastovskom i očekujemo da bi za Dan Grada prostorije već mogle biti uređene. Intenzivno se radi na pripremanju mladih poduzetnika, onih koji su zainteresirani okušati svoj poduzetnički potencijal. Mi ćemo im pružiti potporu i podršku. Poduzetnički inkubator nastojat ćemo povezati s još jednim vrlo važnim projektom, a to je osnivanje poljoprivredne zadruge za one koji su zainteresirani udružiti svoje snage. Pomoći ćemo im da proizvode plasiraju na tržište. Cilj je olakšati poljoprivrednicima plasman proizvoda na tržište putem servis web tržnice. Upravo u sklopu poduzetničkog inkubatora bit će otvorena i hladnjača za proizvode te pakirnica kako bi ih mali proizvođači mogli koristiti. To su tek prvi koraci, nadamo se da ćemo okupiti u sklopu inkubatora mlade stručnjake s raznih područja a koji traže prostor za ostvarivanje svojih želja – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osnivanjem Centra za razvoj poduzetništva omogućit će se mladim, kreativnim ljudima da realiziraju svoje ideje uz pomoć Grada, lakše će se identificirati razvojne prilike, projekti i programi.

Ostvarit će se i nužni preduvjeti za javljanje na natječaje za iskorištavanje sredstava ministarstava i europskih fondova te omogućiti pokretanje poduzetničkih projekata kao i bolje upravljanje poduzetničkim resursima na području Grada Ludbrega.

Također, poticat će se poslovna suradnja i pružati tehnička pomoć.

Komentari