dodjela

Foto - Majstorske diplome steklo 14 novih majstora, uručena i priznanja Obrtničke komore

Majstorske ispite je na zimskim ispitnom roku položilo 14  kandidata, a povelje, priznanja i zahvalnice za 2020. i 2021. godinu primila su i 23 obrtnika te tri pravne osobe...
Objavljeno: 22.03.2022. 11:50

Zadnja izmjena: 22.03.2022. 13:17

Majstorske diplome, najviši stupanj obrazovanja u obrtničkom zanimanju, steklo je 14 novih majstora iz Varaždinske županije, a tradicionalnu podjelu majstorskih diploma je Obrtnička komora Varaždinske županije upriličila danas u Županijskoj palači.

Uz to, nakon dvije godine stanke uspješnim i uglednim obrtnicima uručena su priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2020. i 2021. godinu. Majstorske ispite je na zimskim ispitnom roku položilo 14  kandidata - instalater grijanja i klimatizacije (4), elektroinstalater (3), automehaničar (2) te po jedan vodoinstalater, autoelektričar, autolimar, kuhar i kozmetičar.

Povelje, priznanja i zahvalnice za 2020. i 2021. godinu primila su i 23 obrtnika te tri pravne osobe: Srednja strukovna škola Varaždin i Srednja škola Arboretum Opeka dobitnici su zahvalnica, a Varaždinska županija dobitnica povelje. Posthumno su priznanja dodijeljena Josipi Fajfar i Branku Kežmanu.

Više od 3.200 obrta u županiji

Čestitke novim majstorima uputila je zamjenica župana Silvija Zagorec.- Na području Varaždinske županije imamo više od 3.200 obrta. Majstor-obrtnik je najuglednije zvanje u obrtništvu, jer je i službena potvrda da posjedujete dragocjena stručna znanja i obrtničke vještine. Posebno je važno što ćete sada kao mentori svoja znanja i vještine moći prenositi mladima - rekla je.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak je napomenuo da su veći dio novih majstora zaposlenici u tvrtkama koje primaju učenike na naukovanje, što znači obrazovanje budućih obrtnika. - Dio majstora proširuje svoje obrte, a oni koji se već nalaze na tržištu rada, posebno izvan domovine, ostvarit će bolji status i viša primanja. Naravno, očekuje se njihov povratak i osamostaljenje na domaćem tlu - rekao je.

Komentari