Marlex i TP Varaždin žele vojnu pekaru, a Grad Varaždin vojarnu u Optujskoj

Vojarna u Optujskoj

Objavljeno: 23.09.2014. 13:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Dragutin Kliček

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je popis zainteresiranih tvrtki i tijela za bivše vojne objekte diljem Hrvatske, a sve u sklopu projekta koji se naziva "Projekti 100".

Na natječaj raspisan krajem srpnja ove godine pristiglo je više od 700 inicijativa za 100 nekretnina koje su ponuđene u programu i koje su bile predmet prikupljanja inicijalnog interesa.

Interesa je bilo i za tri bivša vojna objekta na području Varaždinske županije.

Najveći interes je za bivšu vojarnu u Optujskoj ulici u Varaždinu. U ovoj vojarni je DUUDI bio raspisao natječaj samo za jednu, od više čestica tamo, ukupne površine oko 129 000 m2.
Tako bi Društvo inovatora Varaždinske županije tamo htjelo napraviti spomen park i park biljnih skulptura. Interes su pokazali, iako nije objašnjeno za koju namjenu, Grad Varaždin, tvrtka Eko Terra i Hrvatska konjička akademija. Također, za prostor u Optujskoj Hrvatski državni arhiv traži darivanje objekta.

Za bivšu vojnu pekaru "Ribnjak" u Varaždinu, ukupne površine 23 000 m2 sa zgradom, stigle su ponude dvije tvrtke. Tvrtka TP Varaždin pokazala je interes za kupnju ili najam, a Marlex Invest za kupnju.

Za Kaptažu u Gornjem Knegincu, bivšu vojnu nekretninu koja zauzima 2 900 m2 stigla je samo jedna ponuda. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata predlaže da se tamo uredi memorijalno-rekreacijski centar hrvatskih branitelja Varaždin.

- Potrebno je ocijeniti pristigle prijedloge i iskaze interesa kako bi se krenulo u sljedeći korak. Sljedeći korak je organiziranje daljnjih postupaka u cilju izrade javnih natječaja, a prve nekretnine koje će krenuti u realizaciju su one kod kojih je iskazan interes za pokretanje proizvodnih aktivnosti, nakon njih, nekretnine koje će ići u funkciju turizma. Pravni tim DUUDI-a pokreće daljnju zakonsku proceduru kako bi se navedene nekretnine s popisa mogle staviti na natječaje i privesti svrsi po potencijalno iskazanom interesu - objašnjavaju iz DUUDI-ja.

Komentari