Međimurska županija daje 55 tisuća kuna za promociju Obrtničke komore

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.04.2013. 10:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Treću godinu za redom Međimurska županija će sredstvima iz Proračuna potpomagati nastup obrtnika na sajmovima u Hrvatskoj i Europi.

Jučer je, 18. travnja, u prostorima Međimurske županije potpisan Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije u 2013. godine.

Sporazum su potpisali župan Međimurske županije Ivan Perhoč i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak. Županija se obvezala da će pratiti promotivne aktivnosti i nastup na sajmovima u ovoj godini sa 55 tisuća kuna. Komora planira nastup na 15 sajmova, a prema sporazumu vodit će se računa i o očuvanju i promociji tradicijskih obrta.

 - Često ističem da je ulaganje u gospodarstvo i obrtništvo jedan od prioriteta Međimurske županije. Poseban interes imamo u očuvanju obrtnika i obrtničkih zanimanja koja nisu toliko zastupljena na tržištu. Ovaj Sporazum, kao i onaj koji ćemo potpisati za subvencioniranje učenika za deficitarna obrtnička zanimanja na tom je tragu - rekao je župan Ivan Perhoč.

Komentari