Evo detalja

Foto - Ministrica poljoprivrede sa županom Stričakom obišla pogon Vivis

Objavljeno: 16.10.2023. 13:47

Zadnja izmjena: 16.10.2023. 13:47

Varaždinska tvrtka Vindija dobila je novu oznaku kvalitete 'Dokazana kvaliteta za mlijeko i mliječne proizvode'. Ovom prilikom ministrica poljoprivrede Marija Vučković i varaždinski župan Anđelko Stričak obišli su proizvodni pogon Vivis.

Tvrtku Vindija posjetila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji svojih suradnika kako bi sudjelovala u promociji nacionalnog sustava kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda - Dokazana kvaliteta za priznatu oznaku - Dokazana kvaliteta za mlijeko i mliječne proizvode.

- Ovo je oznaka koja jamči posebne uvjete proizvodnje, kontrolirane uvjete ali isto tako, s obzirom da, uz oznaku Dokazana kvaliteta, ima i riječ "hrvatska", jamči da je glavna sirovina potrebna za proizvodnju proizvoda stvorena u Hrvatskoj. Od početka do kraja, posebno kvalitetan hrvatski proizvod, bez velikih proizvođača naši napori u označavanju i razvijanju dobrovoljnog sustava označavanja kvalitetom nacionalnog sustava naravno da ne bi bili adekvatno valorizirani - pojasnila je ministrica Vučković.

'Županija, poduzetnici i OPG-ovi puno ulažu u kvalitetu'

Varaždinski župan Anđelko Stričak kazao je kako je upravo danas, na Svjetski dan hrane, lijepa prilika da se Vindiji kao kvalitetnoj tvrtki s kvalitetnim proizvodima dodjeli ovaj certifikat. Istaknuo je i kako je nedavno dodjeljen EU znak zaštićene oznake izvornosti odnosno zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla Varaždinskom bučinom ulju.

- To nam govori da Varaždinska županija, poduzetnici, obrti, OPG-ovi puno ulažu u kvalitetu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda što je izuzetno važno jer svi očekujemo da je hrana kvalitetna i ukusna, a proizvodi iz naše županije upravo su takvi- rekao je župan Stričak. 

'Prva mljekarska industrija s ovim certifikatom'

Predsjednik Uprave Vindija d.d. Nenad Klepač je istaknuo kako je danas ostvareni certifikat dokazane kvalitete Hrvatske za mlijeko i mliječne proizvode proizvedene od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, čime je grupacija Vindija postala prva mljekarska industrija u Hrvatskoj koja je ostvarila taj certifikat.

-Time ujedno kao grupa Vindija pokazujemo svoju opredijeljenost za kvalitetu i dokazujemo svoju lidersku poziciju, a potrošačima dokazujemo da imaju sigurnost u finalnim proizvodima. U vrijeme ovih kontinuiranih kriza mislim da su sigurna i samodostatna poljoprivredna i prehrambena proizvodnja od velikog značaja za svaku zemlju. Briga o primarnoj proizvodnji, od stočarstva i otkupa žitarica, potvrđuje da postoji zajednički interes za jednu stabilnost u tom segmentu suradnje i kvalitete koja se preko ove certifikacije diže na jednu novu razinu - rekao je Nenad Klepač.

Komentari