Ministar Mrsić posjetio Međimurje i razgovarao o problemima špeditera

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.04.2013. 16:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na inicijativu Međimurske županije, a povodom ulaska u Europsku uniju i s time gubitku posla za špeditere s područja Međimurske županije, u ponedjeljak, 30. travnja, u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Ministar Mrsić govoreći o problemima zaposlenih u špediterskim tvrtkama, rekao je da se na žalost,unatoč tome što se već duže vrijeme zna da ulazimo u Europsku uniju, jako malo radilo na pripremi pojedinih sektora na nove uvjete. Jedan od njih je zasigurno špedicija, gdje će 5 000 radnika u Hrvatskoj zbog ukidanja granica i carinskih procedura ostati bez posla.

Ministarstvo, odnosno Zavod za zapošljavanje, mobilnim su timovima obilazili špediterske tvrtke je, rekao je ministar, te snimajući stanje, predložili nekoliko modela zbrinjavanja viška radnika, putem promjene djelatnosti, doškolovanja, poticanja novog zapošljavanja i slično.

U špedicijama koje imaju sjedište u Međimurskoj županiji ili rade na području Međimurske županije, već 30. lipnja, bez posla će ostati 148 ljudi.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč, na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka, istaknuo je da je posjet ministra i radni sastanak organiziran na inicijativu "terena" te da je siguran da su zaposlenici u špedicijama dobili odgovore koje su tražili.

Komentari