Ministar prometa najavio da će i cestarine poskupjeti

Piše: eVz/Index.hr

Objavljeno: 02.05.2012. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture najavio je kako bi u skoro vrijeme mogle poskupiti cestarine i to nakon što se napravi posebna analiza. "HAC do 25. svibnja mora dostaviti projekt restrukturiranja i tek tada će Ministarstvo razmotriti mogućnost povećanja cestarina", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, piše Index.hr.

Odbio je za sada kalkulirati u kojem postotku bi cijene mogle ići prema gore jer još uvijek nije gotova analiza.

- Ukoliko cijena cestarine i poraste bit će diferencirani stalni i povremeni korisnici. To znači kako će korisnici ENC-a ili oni koji putuju svakodnevno na posao imati određene beneficije kako bi se zadržala konkurentnost gospodarstva u špediterskom dijelu prijevoza - rekao je ministar Hajdaš Dončić.

- Nećemo donositi nikakve odluke bez detaljne analize, a koja uključuje i restrukturiranje uprava - naglasio je Hajdaš Dončić i dodao kako primjerice Autocesta Zagreb-Rijeka ima dug od 27 milijardi kuna te nema potencijala za ulaganje bez daljnjeg restrukturiranja.

U ministarstvu planiraju i donošenje prometne strategije razvoja, a koja obuhvaća veća ulaganja u državne i županijske ceste.

Komentari