Ministarstvo otkrilo: Gorivo loše na benzinskoj pumpi i u Varaždinu

Objavljeno: 18.12.2014. 19:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Ministarstvo je otkrilo na kojim je benzinskim postajama tijekom inspekcije pronađeno gorivo loše kvalitete, a u Varaždinu se radi o Croduxovoj benzinskoj pumpi u Gospodarskoj ulici.

Kako piše Poslovni.hr, u pitanju su tri crpke Croduxa i jedna postaja tvrtke Naftne crpke ulice d.o.o. iz Županje. Na crpkama Croduxa u Dugopolju, Varaždinu i Sisku, Eurodizel Premium BS odnosno Eurodizel BS gorivo nema adekvatnu filtrabilnost. Filtrabilnost je na -13 Celzijusa, umjesto na standardnih -15 stupnjeva. To znači da se motor može ugasiti, a implicira da nema dovoljnu količinu aditiva ili da je prisustvo vode više od dozvoljene razine.

Večernji.hr piše da je riječ o talijanskom gorivu, a s obzirom na to da je na čak tri postaje Croduxa pronađeno dizelsko gorivo manjkave kvalitete pretpostavlja se da je riječ o pogreški proizvođača.

U Varaždinu postoje tri Croduxove benzinske pumpe, u Miškininoj, Gospodarskoj i Optujskoj ulici, a gorivo loše kvalitete pronađeno je na benzinskoj pumpi u Gospodarskoj ulici.

Podaci o lošoj kvaliteti goriva rezultati su akcije Oktan koja je provedena na 24 benzinske crpke i nad cisternama koje su prešle granične prijelaze Bajakovo i Stara Gradiška – Bosanska Gradiška, a u 10 posto od ukupno 50 uzetih uzoraka benzina i dizela utvrđeno je gorivo loše kvalitete.

U Ministarstvu nakon prvih nalaza nisu otkrivali podatke o tvrtkama koje su prodavale manjkavo gorivo jer su bili uvjereni da će time prekršiti propise o zaštiti tržišnog natjecanja. Međutim, zbog velikog interesa javnosti, ministar Gospodarstva Ivan Vrdoljak odlučio je objaviti rezultate akcije.

Komentari