„Vrijeme je za nove mogućnosti“

Ministarstvo poduzetništva obišlo marofske tvrtke Lipa i Plastika Šantek, na predavanju okupljeni poduzetnici

Objavljeno: 26.07.2016. 19:28

Zadnja izmjena: 26.07.2016. 20:24

Foto: Nikola Horvat

Predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, zajedno s ministrom Darkom Horvatom, danas, 26. srpnja, posjetili su Novi Marof. Nakon obilaska dviju tvrtki u Novom Marofu, Lipe d.o.o. i Plastike Šantek, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ održano je javno predavanje na temu „Vrijeme je za nove mogućnosti“.

Marofski su kraj danas posjetili ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat s pomoćnicom Anom Mandac, savjetnik ministra Petar Šimić i savjetnica pomoćnice Marija Salajpal

– Plastika Šantek i Lipa kontaktiraju s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Uključio se i Grad Novi Marof, koji je pomogao u spajanju s Ministarstvom. – rekao je tom prilikom novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

„Ključna je komunikacija“

Prije predavanja spomenuti predstavnici Ministarstva, osim ministra Horvata koji je bio spriječen, posjetili su tvrtke Plastika Šantek i Lipa, koje su, kako su istaknuli i sami vlasnici, vrlo značajne za marofski kraj.

– Privlačenje sredstva iz strukturnih fondova problem je za najmanje i najosjetljivije. Firme koje su posjetili moji pomoćnici nositelji su potpornih mjera. – istaknuo je ministar Darko Horvat.

Pomoćnica ministra Ana Mandac vjeruje da je, između ostaloga, ključna komunikacija: –Pokušavamo napraviti sve kako bismo poduzetnicima ili obrtnicima olakšali financiranje.

Na javnom predavanju ministar Darko Horvat sa stručnim suradnicima prezentirao je aktualne natječaje i javne pozive.

Komentari