Ministrica Mrak-Taritaš položila kamen temeljac za POS Klaru koju gradi Zagorje-Tehnobeton

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.07.2013. 19:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U srijedu 31. srpnja ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš položila je kamen temeljac za izgradnju stambeno-poslovne građevine POS-a i pristupne prometnice u Zagrebu na lokaciji Klara i tom prilikom pokazala oduševljenje ovim započetim projektom.

Glavni izvođač radova je varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton. Objekat će biti ukupne površine 25<355 m2 koju čine 332 stana s pripadajućim spremištima i garažno-parkirnim mjestima te 12 poslovnih prostora. Vrijednost radova iznosi 128 milijuna kuna po sistemu "ključ u ruke", a rok završetka izgradnje planiran je za 24 mjeseca po uvođenju u posao.

 - Nakon dugo vremena u Zagrebu vide dizalice što do sad nije bio slučaj, a ovim projektom će se stanje popraviti te ponovo ozbiljno pokrenut projekat POS izgradnje, što će građanima omogućiti kupnju povoljnijih stanova kao i aktiviranje građevinskog sektora - rekla je ministrica graditeljstva te dodala da će sukladno broju zahtjeva za kupnju stanova ministarstvo pokrenuti još lokacija za POS izgradnju.

- Ovo je bitna referenca u pokretanju novih investicijskih ciklusa i treba izaći u susret građanima u pronalaženju novih stambenih prostora. Za nas građevinare ovo znači nove narudžbe i aktiviranje svih naših potencijala, pogotovo ljudskih resursa  kojima posvećujemo svu pažnju jer se vodimo motom da su naši ljudi naša najveća snaga.
S obzira na šest godina krize u svojem poslovanju, manjak poslova nadomještamo angažmanom tvrtke i njezinih resursa u inozemstvu, a naglašavam kako nam je apsolutni prioritet i suradnja s našim strateškim partnerom iz Njemačke. Tražimo nove poslove kako na srpskom, mađarskom i slovenskom tržištu, ali i na  austrijskom tržištu koje nam je također interesantno zbog naše već nadaleko poznate kvalitete armirano betonske prefabrikatne konstrukcije gdje smo u završnoj fazi sa 2 objekta.  Trenutno na austrijskom tržištu pregovaramo o novim poslovima vrijednim 10 milijuna eura - istaknuo je Član Uprave Zagorje-Tehnobeton Stjepan Gluhaković.

Slavko Čukelj direktor investitora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama naglašava da je sa Zagorje-Tehnobetonom sklopljen ugovor pošto su bili najpovoljniji ponuđač čija je obveza da ovaj projekat završe za 2 godine. Naglašava da je Zagorje-Tehnobeton sudjelovao i prije na poslovima POS izgradnje i da su u APN-u sigurni da će na vrijeme i u traženoj kvaliteti završiti i ovaj projekt.

Komentari