doznajemo

Poznata lokacija nove hale MIV-a: 'Stvara se nova urbana cjelina'

Objavljeno: 16.02.2022. 12:02

Zadnja izmjena: 16.02.2022. 12:02

Mladen Jakopović, koji je u eTV Studiju gostovao u funkciji županijskog pročelnika za gospodarstvo i europske poslove, rekao je kako varaždinska ljevaonica MIV uskoro kreće u izgradnju nove tvornice u Gospodarskoj ulici u Varaždinu.

Uprava i ljevaonica Metalske industrije Varaždin nalazi se u Metalskoj ulici, dok se hala za proizvodnju i prodaju armatura i fazona nalazi u Gospodarskoj ulici. Kako je najavio Jakopović, na taj će se način osloboditi centar Varaždina, a nova hala gradit će se na zemljištu lokaciji MIV-a uz već postojeću halu u Gospodarskoj ulici, čiji je projekt za izgradnju trenutno u pripremi. 

Inače, Jakopović je sudjelovao u izradi okvira preraspodjele EU sredstava u iznosu od 750 milijuna kuna, za koju utrka poduzetnika kreće krajem 2022. godine. Riječ je sredstvima namijenjenima isključivo privatnom sektoru na području pet sjevernih županija, a koje su dio Vladina plana industrijske tranzicije Sjevera Hrvatske. Osim varaždinskog MIV-a, za ova sredstva, kako je otkrio, Jakopović aplicirat će i Vindija i Varteks, jer sada se po prvi put mogu javljati velika poduzeća.

- Varteks kreće u izgradnju sadržaja, promjene pametnih industrija s novim materijalima, zatvaranje novih CRM-ova unutar same proizvodnje. Imamo u susjedstvu koncern Vindija koji je također zainteresiran za nekoliko niša. Dakle, sve velike vodeće tvrtke s našeg područja su itekako zainteresirane za ovaj prijedlog Plana industrijske tranzicije - rekao je.

'Varaždin dobiva novu urbanu cjelinu'

 

Komentari