sastanak u vijećnici

MIV planira preseljenje - danas razgovarali s Čehokom

Objavljeno: 09.03.2021. 13:44

Zadnja izmjena: 09.03.2021. 14:23

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici primio Krešimira Kranjčeca i Smiljana Hrena, direktora i člana Uravnog odbora varaždinskog MIV-a.

Kranjčec i Hren Čehoka su tom prilikom izvjestili kako je tvrtka financijski i organizacijski konsolidirana te da posluje stabilno. Samo ove godine, kako su prenijeli iz Grada Varaždina - MIV je zaposlio novih 30-ak radnika te su radnicima povaćana i primanja. Kako je pak dogovoreno na sastanku, uprava MIV-a i Grad Varaždin zajedno će nastojati iskoristiti europske fondove za projekte industrijske relokacije, odnosno - za preseljenje sadašnjih pogona MIV-a na novu lokaciju.

- Time bi se rasteretio sjeverni dio grada, stambeni kvart između Ulica Augusta Harambašića i  Fabijanske ulice, a MIV bi mogao uložiti sredstva u nove pogone. Gradonačelnik je obećao pomoć Grada i razvojne agencije u tom projektu, smatrajući da je sjeverni dio grada zona iznimno pogodna i primjerena za individualnu stambenu izgradnju, novo stambeno naselje, sport i rekreaciju - obavijestili su iz Grada Varaždina.

Komentari