održani izbori

Mladen Jakopović ponovno na čelu Hrvatske poljoprivredne komore

Objavljeno: 15.03.2022. 18:26

Zadnja izmjena: 15.03.2022. 18:27

Prvi put u povijesti, Hrvatska poljoprivredna komora kao prva komora u Hrvatskoj provela je online izbore za predsjednika i tijela Komore, gdje je danas za predsjednika ponovno izabran Mladen Jakopović.

Mladen Jakopović HPK je vodio u protekle četiri godine, a uz to je i potpredsjednik COPA-e, krovne udruge EU poljoprivrednika te predsjednik HPK regionalne komore Varaždin. Ujedno je osnivač i vlasnik OPG-a Jakopović koje se bavi uzgojem ljekovitog bilja te preradom i proizvodnjom oko stotinu gotovih kozmetičkih proizvoda u nekoliko brendova, a njihovi se proizvodi prodaju u stotinjak trgovina u Hrvatskoj  i izvoze u deset europskih zemalja.

- Mnogo je učinjeno u ove izazovne četiri godine u kojima sam vodio Komoru, ali uvijek se može više i bolje. Imali smo nesređenu financijsku situaciju kad sam došao na čelo HPK, u međuvremenu se izmijenio Zakon, postali smo malo više uvaženi, postigli puno na međunarodnoj razini. Ako ćemo se ustrojiti kako treba, a ima pokazatelja da će tako biti, bit će bolje – rekao je Jakopović prije izbora te dodao da je njegova glavna nit vodilja tržišno usmjerene investicije te da je ključ jačanja poljoprivrednika njihovo udruživanje.

Komentari