Poslodavcima studenti 19 % manji trošak

Mladi HNS-a: Neka se studentima rad posredstvom studentskog servisa broji kao radni staž

Objavljeno: 12.08.2016. 19:03

Foto: scvz.unizg.hr

Mladi HNS-a nastavljaju sa svojim aktivnostima, a u sklopu ljetne kampanje predstavit će program diljem Hrvatske. Program se, pojasnio je Alen Grabar, potpredsjednik Mladih HNS-a te predsjednik Mladih HNS-a Varaždinske županije, temelji na više čimbenika.

Mladi HNS-a predlažu da se studentima koji rade na privremenim ili stalnim poslovima uvede radni staž. U postojećem sustavu, posrednik predlaže netosatnicu, koja se uzima kao referentna kod izračuna naknade za rad, a  netosaznicu student može i dogovoriti s poslodavcem. Naknada za rad umnožak je netocijene sata rada i broja sati.

Na to se obračunava i posrednička naknada u iznosu od 12 % te doprinos za mirovinsko osiguranje za osobe osigurane u određenim okolnostima u iznosu od 5 %, kao i doprinos za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu u iznosu od 0,5 %. Trošak poslodavca tako čini netonaknada studenta uvećana za posredničku naknadu, doprinos za mirovinsko osiguranje te doprinos za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu.

– U predloženom modelu Mladih HNS-a preporuča se smanjenje posredničke naknade te plaćanje doprinosa za I. i II. mirovinski stup. Posrednička naknada smanjila bi se s 12 % na 10 %. Nadalje, predlaže se izdvajanje za I. mirovinski stup u visini od 7,5 %, što bi omogućilo ponder evidentiranja mirovinskog staža u iznosu 0,5, što znači da bi se u slučaju 2 godine rada, studentu evidentirala 1 godina mirovinskog staža. Umjesto doprinosa za mirovinsko osiguranje za osobe osigurane u određenim okolnostima, isti postotak od 5 % prenamijenio bi se u izdvajanja za II. mirovinski stup, odnosno mirovinsko osiguranje za starost temeljem individualne kapitalizirane štednje. Doprinos za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu ostaje nepromijenjen u iznosu 0,5 % netodohotka studenta. – objasnio je Alen Grabar.

Ovaj model predviđa povećanje izdataka poslodavca u odnosu na trenutačni model za svega 4,7 %.

S druge pak strane, u odnosu na redovno zaposlenje, kada se uspoređuju isti netoprimici studenta po predloženom modelu i redovnog radnika, studentski radnik, u odnosu na redovnog zaposlenika, manji je trošak za 19 %.

Komentari