Mladi lovci na karijeru u Tehnološkom parku

Objavljeno: 24.06.2011. 09:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U sklopu IPA programa Europske unije, Tehnološki park Varaždin provodi projekt Mladi lovci na karijeru (Young Innovative Career), kako bi se kroz ovaj program smanjio jaz između formalnog obrazovanja i stvarnih potreba na tržištu rada.

- Iz višegodišnjeg iskustva u radu s inovativnim, ICT tvrtkama, primijetili smo kako postoji problem neusklađenosti između znanja koji su mladi dobili tijekom institucionalnog školovanja i onog koji poslodavci traže. Taj je problem posebno izražen kod tehnološki inovativnih poduzeća. Stoga je cilj ovog projekta smanjiti jaz između formalnog obrazovanja i potreba tržišta rada, te bolje povezati mlade ljude koji traže posao i poslodavce. Na taj bi se način svakako doprinijelo i smanjenju broja nezaposlenih mladih ljudi u našoj županiji – istaknula je Martina Panić, konzultatntica za EU fondove u Tehnološkom parku Varaždin.

Tehnološki park Varaždin će, zajedno s partnerima u projektu iz akademske zajednice i lokalne samouprave, te s Fakultetom organizacije i informatike, ICT klasterom Hrvatske i Microsoftovim inovacijskim centrom, organizirati niz treninga, seminara i radionica na kojima će mladi stjecati tražena znanja i vještine, te polaznike povezivati s tvrtkama koje iskažu potrebu za tako educiranim budućim zaposlenicima.

U Tehnološkom parku Varaždin ističu kako se u projekt mogu uključiti i ovdašnje tvrtke, kako bi kroz suradnju pronašle zaposlenike specijalizirane upravo za Microsoft tehnologije, odnosno, kako bi svoje zaposlenike besplatno educirali na tom području.

Sudjelovanje u projektu može se prijaviti na internetskoj stranici Tehnološkog parka Varaždin – www.tp-vz.hr.

Komentari