Na Danima hrvatskog turizma Špancirfest svrstan u tri vodeća događaja u Hrvatskoj

Objavljeno: 15.10.2015. 17:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: MINT

Na Danima hrvatskog turizma u Poreču podijeljeno je 28 nagrada u 7 kategorija, a u kategoriji “turistički događaj godine”, Špancirfest je jedan od tri vodeća događaja na razini Hrvatske te se sa sigurnošću može nazvati najuspješnijom tržišnom markom u Varaždinu.

Nagrade za najbolje u Hrvatskoj su podijelili Darko Lorencin, ministar turizma, ali i Milanka Opačić, Branko Grčić, Siniša Varga, Mirando Mrsić, Gordan Maras, Boris Lalovac i Anka Mrak Taritaš. Uručene nagrade su za destinacije, subjekte i pojedince.

Ministar turizma pritom je naglasio važnost produljenja sezone, ali i praćenja svjetskih turističkih trendova. Ove je godine Špancirfest osvojio treće mjesto, prvo je pripalo Ultra Europe festivalu, a drugo Adventu u Zagrebu.

Osim toga, Špancir je HTZ prošle godine uvrstio u 10 najboljih turističkih događanja, a iste je godine Varaždin proglašen najboljom kontinentalnom destinacijom i preporučen posjetiteljima od strane New York Times-a. Festival dobrih emocija istaknut je i u britanskom turistički vodiču „Rough Guides“ kao jedan od najboljih festivala.

Ove se godine evidentno nastavlja trend pozitivnih rezultata, a brojke govore same za sebe: ove je godine održan 17. Špancirfest kojeg je u deset dana posjetilo najmanje 200.000 ljudi. Festival je proteklih godinama pokazao da ne traje “samo” deset dana, već je utjecao korištenje turističkih potencijala te je primjer uspješnog destinacijskog marketinga koji je prepoznat.

Komentari