Najposjećenija konferencija Udruge HUP ICT pod nazivom Digitalna (R)evolucija, 5. veljače 2020. u zagrebačkoj Laubi po treći put će na jednom mjestu okupiti poduzetnike, vodeće stratege i kreatore digitalne ekonomije koji su složni u jednom – digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj.

Digitalna (R)evolucija, jedina netehnološka konferencija o digitalizaciji, prva je i jedina konferencija koju organiziraju poduzetnici za poduzetnike. Motiv za treću konferenciju je nedavno provedeno globalno IMD istraživanje na temu digitalne konkurentnosti, na kojem je Hrvatska pala za sedam mjesta i to isključivo zbog niske "spremnosti za budućnost".

- Istraživanje je pokazalo kako hrvatske tvrtke mogu kroz digitalizaciju ostvariti veliki potencijal u unaprijeđenju poslovanja. Razlog leži u činjenici da se veliki broj novih tehnologija  kao što su cloud, big data, advanced analytics i druge, ograničeno uvode i primjenjuju a da se pri tome poslovni i operativni modeli suštinski ne mijenjaju. Zbog toga naši upravljački kapaciteti trebaju postati još više tehnološki osvješteni, a naše tvrtke sposobne uvoditi nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija, kako bi postale konkurentnije - rekao je predsjednik HUP-ICT Udruge, Boris Drilo.

Radni moto trećeg izdanja konferencije je Talenti, Agilnost, Tehnologija kako bi se poduzetnicima ukazalo na važnost sve tri sastavnice uspješne digitalne transformacije. Cilj i ideja HUP-ove ICT Udruge je da putem ove konferencije ukaže svojim članovima i svim drugim sudionicima na pozitivne promjene koje donosi digitalna tehnologija.

- Osvrnut ćemo se na stanje razvijenosti digitalne ekonomije u Hrvatskoj, pokazati kako razmišljaju naši poduzetnici i menadžeri, te koliko su se naša poduzeća pomakla u smislu digitalizacije. Na konkretnim primjerima pokazat ćemo uspješne projekte digitalne transformacije koje su provele hrvatske tvrtke - najavljuje Ivan Ante Nikolić, direktor konferencije te dodaje kako vjeruje da će ovi primjeri motivirati i druge tvrtke da se trgnu i prepoznaju prilike, ali i izazove koje hrvatskom gospodarstvu donosi digitalizacija.

Produktivnost hrvatskog gospodarstva je tek na 67% europskog prosjeka i upravo je digitalizacija prava prilika za podizanje vrijednosti digitalne ekonomije, koja će se do 2025. učetverostručiti. Digitalna (R)evolucija pomaže hrvatskim poduzetnicima i društvu da prepoznaju mogućnosti digitalne tehnologije

Za gospodarstvo i ekonomiju od iznimne važnosti je da poduzetnici shvate važnost primjene digitalnih tehnologija u poslovanju – njihova implementacija ne zahtjeva nužno i velika ulaganja, a dostupnije su više nego ikad. Odvažnost i spremnost na promjene glavni je moto organizatora Digitalne (R)evolucije 2020.

Direktor programskog odbora konferencije, Ivan Maglić poručuje: - Vjerujemo da će teme koje namjeravamo obraditi, kao i primjeri iz prakse koje ćemo pokazati, svakom sudioniku ilustrativno dočarati što ove promjene znače za pojedince, tvrtke i ukupno gospodarstvo i kako transformacija utječe na dinamiku i potrebe prilagodbe novim tržišnim uvjetima i zahtjevima.”

 

Komentari

27.11.2019. 15:56h Zadnja izmjena: 27.11.2019. 15:56