stanje na burzi

Nakon prodaje zemljišta Sparu, cijena dionice Varteksa porasla za 21 posto

U petak je, podsjetimo, Spar izvjestio javnost o zaključenju kupoprodajnog ugovora sa Sparom, kojem je prodao 47,2 tisuće građevinskog zemljišta...
Objavljeno: 27.09.2021. 10:24

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 10:32

Nakon što je Varteks na kraju prošlog tjedna zaključio kupoprodajni ugovor sa Sparom, cijena dionice Varteksa danas  je u odnosu na petak prošlog tjedna veća za 21 posto.

Vidljivo je to na Zagrebačkoj burzi, gdje cijena dionice Varteksa danas iznosi 7,50 kuna, dok je u petak iznosila 6,20 kuna. U petak je, podsjetimo, Spar izvjestio javnost o zaključenju kupoprodajnog ugovora sa Sparom, kojem  je prodao 47,2 tisuće građevinskog zemljišta. Time je ujedno otpočela i dugo najavljivana strateška prodaja nekretnina, iza koje je stala i država, a kako bi se sanirali naslijeđeni repovi i ostvarile pretpostavke za dugoročno održivo poslovanje.

Podsjetimo, radnicima Varteksa ovaj mjesec isplaćena je polovica plaće, a dio ljudi upućen je na godišnji odmor, iz razloga što je uslijed pandemije ponovno došlo do problema s likvidnosti (otkazivanje inozemnih narudžbi, pad domaće prodaje). Uprava je tada izdala priopćenje u kojem stoji kako je upravo prodaja dijela nekativnih nekretnina pretpostavka za prevladavanje problema likvidnosti i nastavka ranije ostvarenih pozitivnih pomaka.

Komentari