Nakon tri godine Stanoing u predstečajnoj nagodbi, odluka 23. ožujka

Objavljeno: 07.03.2015. 09:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Ukoliko vjerovnici 23. ožujka 2015. godine podrže Plan financijskog restrukturiranja od 26. veljače ove godine, Stanoing će nakon tri godine konačno ući u predstečajnu nagodbu. Ročište za glasovanje i Planu financijskog restrukturiranja Stanoinga zakazano je za 12 sati u Financijskoj agenciji u Zagrebu.

Kako smo doznali od Denisa Pavlica, direktora Stanoinga, svim vjerovnicima poslali su obavijesti o zakazanom ročištu o glasovanju, a nadaju se pozitivnom ishodu.

- Mi smo svim vjerovnicima poslali obavijesti o ročištu, kao i listiće za glasovanje. Očekujemo da će vjerovnici podržati ovaj Plan financijskog restrukturiranja. Imamo takve informacije da će Plan proći, jer će ga podržati Ministarstvo financija i većina banaka. Što se tiče kupaca stanova, upravitelja stambenih zgrada, prema našim informacijama i oni će manje-više podržati novi Plan i mislim da bi trebalo biti sve u redu - rekao je Denis Pavlic.

Prema novom Planu financijskog restrukturiranja promijenjen je rok otplate dugova, jer su se promijenili izvori financiranja na način da je rok otplate promijenjen s jedne godine na četiri godine.

- Sve je to navedeno u Planu. Postoje mjere koje smo odradili u korist svih vjerovnika i mislim da će većina ovog puta podržati plan što je jako važno kako bismo konačno počeli raditi. Nakon glasovanja i nadamo se njegovog pozitivnog ishoda, Slijedi nastavak izgradnje i realizacija Plana. Nakon tri godine izrazitih napora, mislim da smo napravili dobar i realan Plan koji ćemo izvršiti, a pozivam još jednom sve vjerovnike da se odazovu ročištu zakazanom za 23. ožujka i da podrže plan kako bismo počeli raditi. Ovo što se događa ne koristi nikome i ničemu. Treba početi raditi, završiti započeto i izvršiti Plan - istaknuo je Pavlic.

Što se tiče Zagorje Tehnobetona, koji je prvotno glasovao protiv prvog Plana financijskog restrukturiranja, direktor Stanoinga nije želio ništa komentirati tek je napomenuo kako im oni s obzirom na podršku ostalih vjerovnika nisu ni potrebni.

Da su Stanoingu stvari krenule na bolje, doznali smo i uvidom u Registar Trgovačkog suda u Varaždinu. Prema odluci od 24. veljače 2015. godine, Trgovački sud u Varaždinu razriješio je dužnosti privremenu stečajnu upraviteljicu Sanju Kraljek. Time je i deblokirana imovina Stanoinga, što znači da više nema blokadu na raspolaganje imovinom. Stanoing sada može raspolagati imovinom, ali smije poslovati samo u skladu sa Zakonom o poslovanju u predstečajnoj nagodbi.

Komentari