situacija ozbiljna

NEIZVJESNOST U MIV-u Direktor podnio ostavku - nedostaje radne snage!

Kako doznajemo, tvrtka se suočava s nedostatkom radne snage, a otvorena su pitanja dokapitalizacije ili ulaska novog vlasnika...
Objavljeno: 22.11.2018. 10:37

Zadnja izmjena: 22.11.2018. 12:28

U varaždinskom MIV-u vlada velika neizsvjesnost, a razlog je ostavka direktora Franje Tureka te ostavka člana nadzornog odbora Bernarda Jakelića. Kako doznajemo, tvrtka se suočava s nedostatkom radne snage, a otvorena su pitanja dokapitalizacije ili ulaska novog vlasnika.

„Direktor Turek podnio je ostavku iz razloga što smatra da će time potaknuti vlasnike da se malo više angažiraju. Na neke probleme u društvu ne mogu utjecati niti uprava niti nadzorni odbor, a on nije uspio napraviti dovoljno jak pritisak da se problemi počnu rješavati prije nego nastanu još veći“, rekao  nam je Marijan Cingula, jedan od članova nadzornog odbora. „Prodaja i tržište bi funkcioniralo kada bi se proizvodnja mogla odvijati nesmetano, međutim ako nedostaje ljudi onda je to teško moguće“, zaključuje Cingula.

Naime, uz nedostatak radne snage „zapelo“ i u odnosima između vlasnika (kod pitanja udjela), te su trenutno otvorena pitanja dokapitalizacije ili ulaska novih vlasnika. Prema službenom izvješću s burze Turek je ostavku podnio iz „osobnih razloga“, a Jakelić pod obrazloženjem da je „intenzitet i obim njegovih svakodnevnih obveza doesegao neodrživu razinu“.  Ovo dioničko društvo prema posljednjim podatcima zapošljava 676 ljudi, a prošle godine ostvarilo je 211,3 milijuna kuna prihoda te 3,6 milijuna kuna dobiti. Razina dobiti bila je manja za 48,4%, dok su prihodi pali za 4,11%. Trenutni vlasnici MIV-a su Rixeckter Investment KG s najvećim udjelom od 45,09%, te SZAIF d.d. i SN Pectatinatus.

 

Komentari