Nema nastavka proizvodnje u BBS-u: Imovina ide na dražbu

Objavljeno: 26.08.2012. 10:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Rasprodajom  imovine po deset puta nižoj cijeni od nominalne započeo je konačan kraj tvrtke BBS d.o.o. iz Novog Marofa, čiji je najveći vjerovnik i najveći pojedinačni vlasnik država s potraživanjima preko 30 posto, piše Gordan Malić za Index

Vlada je odbila zahtjeve vjerovnika da se nastavi proizvodnja u nekad najvećem pogonu za izradu PET ambalaže, koji je zatvoren nakon uhićenja direktorice Barbare Bešenić optužene za gospodarski kriminal i krijumčarenje.

Time je preko stotinu zaposlenih djelatnika ostalo na cesti, a većina vjerovnika bez svojih udjela, dok će se banke naplatiti iz javnih dražbi na kojima se rasprodaje imovina tvrtke.

Imovina se prodaje za desetinu cijene

Iz dokumentacije koja je dostupna Indexu vidljivo je da se imovina prodaje za desetinu cijene, te da je najveći kupac rumunjska tvrtka za proizvodnju gume i plastike Grenfiber International SA.

U lipnju ove godine na dražbi su tako prodani oprema sortirnice, razdvajač boca, transporteri i silos za 350 tisuća kuna iako je njihova nabavna vrijednost iznosila približno pola milijuna eura.

Zanimljivo je da procjenu dražbe vrši isti sudski vještak koji je za DORH procjenjivao vrijednost štete nastale malverzacijama u BBS-u. Među najveće gubitnike tvrtke spada Varaždinska biskupija koja je u gradnju moderne ambalažne industrije uložila 21.895.634,97 kuna.

Komentari