Nemate posla? Berite jabuke i grožđe u Italiji za 10 eura na sat

Objavljeno: 12.04.2012. 16:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Talijanska vlada je dekretom od 21. ožujka odredila koliko radnika iz zemalja izvan EU može tražiti posao u Italiji, piše Večernji list.

Ove godine priliku za posao u Italiji ima 35 tisuća radnika iz zemalja izvan EU te 4000 radnika iz tih zemalja pod uvjetom da već borave u nekoj državi EU.

Molbe za posao se šalju ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno treba ispuniti obrazac na web stranici ministarstva. Među zemljama čiji radnici mogu ići raditi u Italiju je i Hrvatska.

Najaviše „sezonaca“ traži se u turizmu, ugostiteljstvu i poljodjelstvu, a među traženijim zanimanjima su animatori u turističkim naseljima, sportski instruktori, plesači, konobari, kuhari i drugo osoblje. Sezonski radnici posao mogu dobiti  na razdobolje od mjesec dana do pola godine, a mjesečno se može zaraditi od 500 do 2.000 eura.

Radnici na poljoprivrednim poslovima se plaćaju po satu ili kilogramu ubranog voća, od 10 eura na više. Na sjeveru Italije traže se većinom berači jabuka, a na jugu berači grožđa i rajčica.

Više pročitajte OVDJE

Komentari