intervju za tjednik "lider"

Nenad Klepač: "Dragutin Drk me odgojio, a njegovi su me nasljednici izabrali"

Klepač je i na ovome mjestu kazao kako je pokojni direktor već duže vremena pripremao tranziciju kompanije, odnosno da „ništa nije prepuštao slučaju“....

Lider

Objavljeno: 11.04.2021. 08:09

Zadnja izmjena: 11.04.2021. 08:31

Foto: Arhiva: Luka Šalamun

„Dragutin Drk me odgojio, a njegovi nasljednici su me izabrali“, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije, za novi broj poslovnog tjednika Lider.

Riječ je o Klepačevu drugom većem medijskom istupu nakon intervjuua za Poslovni dnevnik u kojem je odgovorio na pitanje ima li „interesenata“ za kupnju Vindije. Klepač je tada potvrdio glasine da zainteresirani kupci postoje, ali i otvoreno rekao da „Vindija nije na prodaju“.

  • Foto - Ministrica Vučković obišla i Vindiju, evo tko je sve nazočio posjetu, više ovdje.

U intervjuu za Lider Klepač govori o poslovanju Vindije u uvjetima epidemije covid-19, a između ostaloga – odgovorio je i na pitanje: je li ga baš pokojni Dragutin Drk odredio kao svojeg nasljednika („oporučno ili nekako drugačije“)?

„Ne, mene je potvrdio Nadzorni odbor Vindije“, odgovorio je Klepač, koji činjenicu da se u Upravi nalaze i Drkove kćeri sa svojim supruzima vidi kao veliku prednost. „Riječ je“, kako naglašava, „O ljudima koji su godinama bili involvirani u taj posao. Nastavljamo putem koji je zacrtan“.

Klepač je i na ovome mjestu kazao kako je pokojni direktor već duže vremena pripremao tranziciju kompanije, odnosno da „ništa nije prepuštao slučaju“, te je oko sebe stvarao „tim ljudi koji duboko ulaze u sve poslovne procese i koji su upoznati sa svim aspektima poslovanja“.

„Praktički je taj tim sada Uprava“, zaključio je Nenad Klepač, novi predsjednik Uprave Vindije za Lider.

Tri tranzicije istovremeno

Osim s tranzicijom upravljanja, a onda i upravljanja u uvjetima epidemije covid-19, Vindija se trenutno bavi i s tranzicijom prema održivoj (zelenoj) proizvodnji. Nije jednostavno konkurirati zahtjevnim cijenama viškova hrane s EU tržišta, no Klepač kaže za Lider: „Vindija ima dragocjenu tradiciju izvorne domaće tvrtke, vrhunsku kvalitetu proizvoda, snažan izvozni brend i stabilan sustav“.

Komentari