Njemački Dermapharm kupio 95 posto ludbreškog Farmala

Objavljeno: 04.02.2011. 13:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: stella-floris.hr

Njemački Dermapharm prošlog je tjedna zaključio kupnju ludbreškog Farmala, u kojem su od vlasnika i malih dioničara otkupili ukupno 95 posto udjela.

Predstavnici njemačke farmaceutske kompanije Dermapharm prošlog su tjedna zaključili kupovinu hrvatske farmaceutske tvrtke Farmal iz Ludbrega, objavio je Poslovni.hr.

Dermapharm je preuzeo 95 posto udjela u ludbreškom farmaceutskoj tvrtki, od čega je 85 posto otkupljeno od dosadašnjeg vlasnika Miljenka Boršćaka i njegove tvrtke Bomark, a dodatnih 10 posto od malih dioničara.

Prodaja Farmala od strane dosadašnjeg vlasnika predstavlja logičan potez s obzirom na to da se Bomark bavi proizvodnjom ambalaže te da uprava dobivena sredstva namjerava reinvestirati u razvoj i širenje svoje osnovne djelatnosti.

Sredstva od prodaje Bomark će tako investirati u tvornicu za proizvodnju ambalažne stretch folije s ciljem da kapacitetom i tehnologijom postane vodeća tvrtka u regiji jugoistočne Europe.

U sklopu Dermapharma Farmal  će osigurati pretpostavke da se pozicionira kao značajna regionalna farmaceutska kompanija, posebice na susjednim tržištima Bosne i Hercegovine i Srbije, poručili su iz Farmala.

Komentari