Nova gradska razvojna strategija Lepoglave

Objavljeno: 16.08.2012. 16:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: lepoglava.net

U prostorijama Gradske uprave Grada Lepoglave održan je sastanak na kojem su definirane smjernice izrade Gradske razvojne strategije Grada Lepoglave.

Sastanku su prisustvovali ispred Grada, gradonačelnik Marijan Škvarić, ispred Projektno - razvojnog ureda Emil Tkalec sa suradnicima te ispred AZRE, Nikola Kučiš, direktor i Maja Lehman, savjetnica za regionalni razvoj.

Na sastanku je dogovoren početak izrade Gradske razvojne strategije, ključnog dokumenta za daljnji razvoj i smjer u kojem će se razvijati područje Grada Lepoglave. Dogovoreno je da će Azra voditi izradu Strategije u suradnji s Projektno razvojnim uredom i gradskim službama Grada Lepoglave. U izradu Strategije će se kroz Partnerske odbore uključiti sve zainteresirane osobe koje žele aktivno sudjelovati u njenoj izradi. Strategija se planira dovršiti do svibnja sljedeće godine.

Gradska razvojna strategija biti će temeljni dokument razvoja gradskog područja u narednom razdoblju te preduvjet za dobivanje sredstava od strane kohezijskih i strukturnih fondova EU koji će biti važan izvor financiranja lokalnih razvojnih projekata.

Komentari