Nova radna mjesta u Varteksovom pogonu u Bednji

Objavljeno: 26.04.2011. 10:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: bednja.hr

U teškoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, u kojoj je borba za svako radno mjesto u proizvodnji imperativ, informacija da se u Pogonu Varteksa u Bednji otvara petnaest novih radnih mjesta u tekstilnoj industriji, odmah je postala vijest dana u Bednji i okolici.

Odmah nakon objavljivanja poziva odjevnim i tekstilnim tehničarima i industrijskim krojačima, ali i kadrovima koji nemaju tih kvalifikacija, a spretni su, vješti i žele se prekvalificirati, u pogon su počele stizati molbe radnika koji će uskoro sadašnju bednjansku Varteksovu obitelj sa 192 zaposlenih povećati na 207.

Portalu Bednja.hr potvrdila je to i direktorica Pogona Varteksa Nevenka Češnjaj.
- Najveće povećanje narudžbi stiglo nam je od talijanskog partnera, za kojeg poslove u lohnu radimo već godinama. Talijani su nas pošteno prepunili, kapaciteti za sezonu jesen-zima 2011./2012. zaposleni su nam do kraja rujna, a očekujemo da će se isto nastaviti i u sljedećoj sezoni. S poslom se nije za igrati, ne smijemo ga pustiti, pa smo stoga odlučili zaposliti petnaest novih radnika – ističe Nevenka Češnjaj.
Što se tiče kadrova koji bi se željeli zaposliti, dobro su došli svi sa iskustvom, ali i oni koji ga nemaju, jer su sve takve u Varteksu spremni priučiti za posao.

Komentari