Novi direktor IMI-ja Nedo Stoić: Jedan korak unatrag, za dva naprijed

Piše: M.B./evz

Objavljeno: 31.05.2012. 07:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Industrija mesa Ivanec jedan je od najznačjnijih gospodarskih subjekata na području Sjevernog Zagorja. Godinama tvrtka koja uspješno pronosi glas Ivanca i ivanečkog kraja, odnedavno ima novog direktora tvrtke.

On je Nedo Stoić,a iza sebe ima uspješno 20-godišnje iskustvo u prehrambenoj industriji, a najduže je radio u tvrtki Gavrilović, na mjestu izvršnog direktora.

-Cijela mesna industrija je u krizi. Ne samo kod nas nego i u svijetu. Cijene sirovina rastu, profitabilnost je sve manja, konkurencija je ogromna, čak su i najveće svjetske tvrtke u problemima – naglašava Stoić.

Problemi u IMI-ju nisu stoga neobični i neočekivani. Proteklih tjedana naveliko se u ivanečkom kraju priča o brojim otkazima, što nam je nažalost potvrdio i Stoić.

-Moramo nažalost otpustiti jedan dio radnika. Brojku trenutno ne možemo precizno uzvrditi, ali moglo bi biti i do 40% otpuštenih. Sve, naravno uz otpremine, uz program koji će se pripremiti za sindikatom. No, ukoliko naši planovi uspiju, mogli bi čak vrlo brzo biti natrag na poslu – optimističan je novi direktor.

Osim otpuštanja, rade se financijske analize planova, kako bi se napravio reprogram dugova te na kraju postavila nova proizvodnja.

-Izlaz Industrije mesa Ivanec je u izvozu. Imamo velike mogućnosti u tom dijelu, planiramo značajne novine u proivodima, kako bi uspjeli na izvoznom tržištu – naglasio je direktor Stoić.

Novi direktor ima spreman plan, ne otkriva detalje tog plana, ali naglašava da postoji interes na istočnim tržištima.

-Imamo u planu pokrenuti jednu novu liniju proizvoda, što bi vrlo brzo trebalo donijeti značajni rast IMI-ju, i povratak na stare staze. Uz novu proizvodnju, planiramo se usredotočite i na tradicionalne proizvode tvrtke, koji su i najprodavaniji, i po kojima je tvrtka poznata, ali jedan dio asortimana ipak nećemo moći ostaviti – ističe Stoić.

Prognozira da će problemi u europskim mesnim industrijama potrajati još jedno vrijeme, stoga ako uspije njegov plan, Industrija mesa Ivanec mogla bi napraviti veliki uspjeh i vrlo brzo se vratiti na stari broj radnika.

-Nema sredine, program će ili uspjeti ili ne. Radimo vrlo intenzivno, reprogram dugova, pa pokretanje nove proizvodnje, za koju već praktički imamo kupca i povećanje broja radnika. Radimo jedan korak natrag, za dva ili tri naprijed nakon toga.

Optimizam ne napušta novog direktora, ima bogato iskusvo i veliko znanje, na kojem ga temelji i tvrdi da ima odličan plan i program, koji jednostavno – mora uspjeti. Ne samo za budućnost Industrije mesa Ivanec, već i za budućnost ivanečkog kraja. IMI je jedan od najznačajnijih gospodarskim čimbenika u kraju i ne bi bilo dobro da problemi potraju (pre)dugo.

 

Komentari