Dobrodošla iskustva iz 10 zemalja

Novi koncepti poduzetništva predstavljeni na Voogle konferenciji u Varaždinu

Objavljeno: 20.03.2016. 18:02

Foto: Voogle

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je Voogle konferencija 2016. Organizator konferencije bio je Tehnološki park Varaždin koji je u suradnji s lokalnim partnerima, FOI-jevim Centrom za podršku studentima i razvoj karijera te tvrtkama Kreda i Expertiva okupio sudionike iz 10 zemalja svijeta...

U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ sudionici su kroz predavanja i panel diskusije imali prilike saznati koje mogućnosti i izazove pruža poslovanje u jednom od 10 najkonkurentnijih gradova svijeta, gradu Chicagu, u kojem se nalazi „1871“, najbolji poduzetnički inkubator u SAD-u.

„Keynote“ sesija otvorena je panelom „Crossing sectors – enablers and barriers“ koju je moderirao Peter Hopwood. Njegove sugovornice, Peggy Parfenoff (WorldChicago), Nicole Vasquez (The Shift, Chicago) i Kristina Detelj (FOI) pričale su o programima koje provode s ciljem međunarodnog povezivanja stručnjaka iz različitih sektora.

Terra Winston (inTerractions) održala je interaktivno predavanje u kojem je ilustrativno objasnila sličnosti i razlike između startupova i korporacija dok je Pal Rikter (Copenhagen Gate) svoje predavanje o strukturiranom pristupu rastu namijenio tvrtkama koje su tek na početku poslovanja.

Novi pristup mikrofinanciranju

Poslovnu sesiju otvorio je Marko Linke (Repsly) koji je pričao o putu svoju tvrtke od početnih grešaka do stabilnog rasta. Panel „Inside the building – out of the box“ koji je moderirao Karlo Kukec (Tehnološki park Varaždin) pokušao je predstaviti nove koncepte i ideje za infrastrukturnu podršku poduzetništvu.

Marina Christos, čija tvrtka djeluje u inkubatoru „1871“, najboljem poduzetničkom inkubatoru u SAD-u u 2015., pričala je o globalnoj snazi marketinga putem društvenih medija. Julian Oehrlein iz tvrtke Oradian iznio je svoja iskustva rada u startupu koji je predstavio novi pristup mikrofinanciranju.

Paralelno s poslovnom održavala se developerska sesija na kojoj su predavači Josip Bišćan (Infinum), Goran Hacek (Rimac automobili) i Berislav Skupnjak (Mobilisis) održali interaktivna predavanja s posebnim osvrtom na IoT rješenja za smart city koncepte i super automobile te razvoj hibridnih aplikacija.

Za titulu Voogle startup godine borilo se 9 timova. Prvo mjesto i titula Voogle startup godine pripala je koprivničkom timu „Nanodiy“, inovativnom rješenju za personalizirani ispis na sve vrste tkanina.

U popodnevnom dijelu Voogle konferencije održano je preko 100 B2B poslovnih sastanaka.

Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije.

Komentari