Novi Marof: Tony Robson obići će pogon tvrtke Knauf Insulation

Objavljeno: 26.05.2015. 16:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Izvor: Facebook

Kako doznajemo, u četvrtak 28. svibnja, tvrtku Knauf Insulation u Novom Marofu obići će predsjednik Upravnog odbora i direktor prodaje ovog multinacionalnog poduzeća Tony Robson.

Riječ je o trećem dolasku Robsona u Novi Marof, odnosno prvom nakon 2012. godine kada je u ljeto, 18. srpnja, zajedno sa svojim timom u prostorima tvrtke održao radni sastanak, kako bi se osobno uvjerio u kvalitetu rada pogona u Novom Marofu.

Tom prilikom pred nazočnim medijima izrazio je zadovoljstvo zatečenim stanjem, a Hrvatsku nazvao prilično otvorenom zemljom pogodnom za ulaganja. Za pretpostaviti je da se i ovaj njegov posjet odnosi na provjeru kvalitete rada novomarofskog pogona.

Službeni komentar tvrtke nismo uspjeli dobiti zbog, kako nam je priopćeno, politike i pravila kompanije, međutim prilikom ove posjete moglo bi biti riječ i o efektima investicija koje je prilikom svojeg zadnjeg posjeta Robson najavio za 2013. i proteklu 2014. godinu.

- Znamo kakva je gospodarska situacija u Hrvatskoj. Potencijal ove tvornice vidjeli smo bez obzira na poteškoće pa smo investirali da se napravi proizvod koji se može prodati na širem području – rekao je Robson tada za Radio Novi Marof.

Knauf je obiteljsko poduzeće koje su 1932. godine osnovala braća Karl i dr. Alfons N. Knauf. Riječ je o multunacionaloj tvrtci građevinski materijala i sistema, kojim danas upravljaju njihovi sinovi i ostali članovi obitelji.

U preko 150 tvornica u 40 zemalja svijeta zapošljavaju 25 tisuća ljudi, a njihov godišnji promet veći je od 6,1 milijarde eura. Knauf Insulation u novomarofskom kraju slovi kao jedno od najpoželjnijih poduzeća za zaposlenje.

Komentari