Novi-Net dobio državnu koncesiju za širokopojasni Internet

Piše: evarazdin

Objavljeno: 15.12.2011. 13:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Tvrtka Novi-Net iz Čakovca dobila je ovih dozvolu za pružanje usluga širokopojasnog bežičnog pristupa za cijelu Hrvatsku...

Novi-Net je osnovan 2005. godine kao mala obiteljska telekomunikacijska tvrtka. Prvi u Hrvatskoj započeo je s pružanjem komercijalnih usluga baziranih na WiMax tehnologiji, a danas posluje u sjevernoj Hrvatskoj gdje ima više od 1.500 korisnika.

Krajem prošlog mjeseca, odlukom HAKOM-a dobio je dozvolu za pružanje usluga širokopojasnog bežičnog pristupa u radiofrekvencijskom području 3,5 GHz za cijelu Republiku Hrvatsku.

Prije nekoliko dana američka kompanija VelaTel ugovorila je preuzimanje 75% udjela holdinga u čijem vlasništvu su Novi-Net i crnogorski Montenegro Connect, s ciljem izgradnje najmodernijih bežičnih mreža u ovim državama.

Ulaskom VelaTel-a i njihovog strateškog tehnološkog partnera, renomirane kineske kompanije ZTE Corporation, Novi-Net je dobio izvanrednu priliku, ponovno prvi u Hrvatskoj, ponuditi tržištu komercijalne usluge nove generacije temeljene na bežičnim tehnologijama.

Izgradnja mreže u Hrvatskoj bit će podijeljena u nekoliko faza, a za prvu fazu je već naručena oprema u vrijednosti 4,8 milijuna USD. To će omogućiti postavljanje 150 sektora na 50 lokacija pa će do ljeta iduće godine stanovnici i gosti Zagreba i većih turističkih središta na obali moći koristiti naše usluge.

Krajnji cilj je izgraditi mrežu u većem dijelu Republike Hrvatske te korisnicima ponuditi odličan omjer cijene i paketa usluga.

Koristit će se nova generacija WiMax mreža temeljena na IEEE 802.16e standardu koji omogućuje brzine prijenosa podataka do 35 Mbps, te mobilnost korisnika. Osim brzog pristupa Internetu, Novi-Net će pružati i usluge glasovne komunikacije uz potpuno besplatne razgovore unutar mreže gdje se neće naplaćivati nikakva naknada.

Koristimo prigodu izraziti zadovoljstvo što su ozbiljne međunarodne kompanije prepoznale vrijednost Novi-Net-a i njegovih zaposlenika.

Komentari