Novomarofskim udrugama Ministarstvo gospodarstva dodijelilo više od 270 tisuća kuna

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 14.08.2015. 12:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Novi Marof

Ministarstvo gospodarstva dodijelio je u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije Gradu Novom Marofu značajna poticajna, namjenska i bespovratna sredstva...

Spomenuto resorno ministarstvo izdvojilo je iznos od 116.978 kuna za sanaciju krovišta na Društvenom domu u Strmcu, a 69.660 kuna dodijeljeno je Lovačkom društvu „Grebengrad“ za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade LD „Grebengrad“.

Športsko-rekreacijskom društvu „Ključ“ za sanaciju krovišta na tamošnjem Domu kulture dodijeljeno je 86.360 kuna.

Spomenuti iznosi predstavljaju 70 posto troškova ulaganja u gore navedene projekte.

Prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, gradonačelnik Siniša Jenkač, predsjednik LD „Grebengrad“ Zlatko Biškup i predsjednik ŠRD „Ključ“ Miro Sabolić izrazili su zadovoljstvo što su u ministarstvu prepoznali njihove projekte i potrebe, te ističu kako će se vrlo brzo krenuti s radovima na postojećim građevinama.

- Iako ovo nisu iznosi koji bi u potpunosti pokrili troškove sanacije i dogradnje spomenutih objekata, ovo su hvalevrijedni projekti jer smo željeli spriječiti daljnje propadanje tih objekata i staviti ih u punu funkciju. Zahvaljujem ministru g. Vrdoljaku i pomoćniku ministra g. Leveriću na uloženim sredstvima u Grad Novi Marof, a mi ćemo i dalje pratiti natječaje ministarstva i javljati se na iste – naglasio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Ujedno je pozvao i ostale gradske udruge i društva da razrađuju svoje projekte, te da ih u suradnji s Gradom prijavljuju na domaće ali i europske izvore financiranja

Komentari